چگونگی فرآیند تولید
محوطه یا زمین مورد نظر باویژگی مورد نیازکانه آرایی از قبل مشخص می گرددکه به آن بلوک می گویند.چون این قسمت از زمین برجا و سخت می باشد قابل حمل نیست،لذا بایستی آنرا به قطعات خرد شده تبدبل نمود.برای تبدیل زمین برجا به قطعات خرد شده ،توسط دستگاه حفاری بر روی محل مورد نظر (بلوک) بصورت شبکه ای تعدادی چال حفاری می شود،تعداد این چالها و نحوه حفاری و شبکه حفاری نیاز به طراحی مهندسی دارد که از بحث موضوع ما خارج است.طبق همان طراحی مهندسی مواد ناریه (منفجره)برای بلوک محاسبه کرده ،داخل چالها را با مواد ناریه پر کرده و منفجر می کنند.نتیجه محصولی است برای حمل به کارخانه کانه آرایی و همان محصول مورد بحث . این محصول باید از لحاظ کیفیت با نیازهای کارخانه کانه آرایی تناسب داشته باشد.
ویژگیهای کیفی
ویژگیهای کیفی محصول که همان سنگ خرد شده است به طورکلی به دو دسته تقسیم بندی می شود:
1. ویژگیهای فیزیکی
2. ویژگیهای شیمیایی
ویژگیهای فیزیکی :طراحی شبکه حفاری و محاسبه مواد ناریه برای آتشباری (انفجار)،به گونه ای صورت می گیرد که بهترین اندازه های مورد نیاز سنگ شکن بدست بیاید و اندازه سنگ بدست آمده قابل عبور از ورودی سیستم سنگ شکن باشد. ولی با تمام کنترلی که بر انفجار صورت میگیرد باز هم مقداری خطای قابل قبول در تولید اندازه های بزرگتر از سایز مجاز وجود دارد . این محصولات بزرگتر از سایز مجاز توسط کنترلچی های با تجربه به صورت چشمی و شهودی قابل تشخیص هستند و در همان محل از حمل آنها به کارخانه جلوگیری می شود .بعدا این اور سایز ها مجددا توسط چکش یا انفجار مجدد، در پروسه تولید قرار می گیرند.
ویژگیهای شیمیایی : ویژگیهای شیمیای به دو بخش تقسیم بندی میشوند:
1. مقدار ماده موثر ومفید موجود در سنگ معدن.این مقدار به صورت درصد بیان میشود و عبارت است از مقدار عنصر یا ترکیبی که بخاطر آن ماده این سنگ استخراج می شود . به این مقدار موثر عیار هم گفته می شوداین مقدار برای قابل قبول بودن باید از یک مقدار خاص بیشتر باشد.به طور مثا ل درصد آهن یا Fe عنصر موجود در سنگ آهن ویا درصد آهک موجود در سنگ آهک و مثال هایی از این قبیل.
2. مقدار ماده مضر موجود در سنگ معدن. معمولا در بعضی از سنگهای معدنی ترکیبات و یا عناصری وجود دارند که در صنعت و در هنگام استحصال و یا استفاده از ماده موثر و مورد نیاز ،ایجاد زحمت نموده و در انجام عملیات خلل وارد می کنند که به این ترکیبات یا عناصر ،مواد مضر گویند و مقدار آنها را با در صد بیان می کنند و باید از حد مجاز کمتر باشد ،مثل گوگرد در سنگ آهن که اگر از 1% بیشتر باشد در کوره بلند ایجاد مشکل می نماید.
فرآیند کنترل کیفیت در معادن روباز
کنترل کیفیت در معادن بصورت آماری انجام می پذیرد و شامل مراحل زیر است:
1. نمونه گیری و نمونه برداری.
2. تحویل نمونه ها به آزمایشگاه .
3. دریافت نتایج نمونه ها از آزمایشگاه.
4. تحلیل آماری و محاسبات کیفیت محصول .
5. تصمیم گیری برای استفاده از محصول.
6. بازخور اطلاعات و اصلاح تولید.
نظرات شما عزیزان:
برچسبها: